Recensie – Vuile Lakens podcast


PODCAST  | Vuile Lakens door Heleen Debruyne en Anaïs van Ertvelde.
Luister naar deze podcast.

Met onregelmatige regelmaat luister ik uiteenlopende Amerikaanse podcasts over seksualiteit. Er is van alles te vinden: over een specifieke kink, over seks met een beperking of interviews met uiteenlopende deskundigen. In Nederland is het podcastaanbod minimaal, zelf heb ik een paar jaar geleden een reeks opnames gemaakt voor Dusk!TV. Daarna bleef het angstvallig stil.

Tot het verschijnen van de Vlaamse podcast Vuile Lakens, gemaakt door schrijfster Heleen Debruyne en genderkenner Anaïs van Ertvelde. Met een duidelijk feministische en queer-minded insteek bevragen ze iedere uitzending onderwerpen als vrouwelijke ejaculatie, de clitoris en schaamhaar. Het fijne aan de mensen van Vuile Lakens is dat ze alles zeer grondig benaderen, zowel wetenschappelijk als persoonlijk. Ze pluizen onderzoeken uit, bevragen experts en proberen zelf dingen uit.

De uitzendingen zijn kort, maar krachtig. Je krijgt in zo’n 15 minuten een lawine aan informatie over je heen gestort. Van mij mogen de afleveringen langer duren, de onderwerpen zijn er rijk genoeg voor. De makers deinzen er niet voor terug om hun eigen ervaringen te delen, zonder schroom doen ze ‘live’ verslag hoe het is om met behulp van een speculum je eigen cervix te bekijken of om te vertellen over hun eigen vloeiende orgasmes. Tot nu toe hadden de uitzendingen een sterk vrouwelijke focus, maar er is beloofd dat in de nabije toekomst ook mannen aan het woord komen. Ik zie er naar uit.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte