Ongehoord – Aflevering 36 – over transformative justice – in gesprek met Ella en carson


Dit is Ongehoord. De podcast over seksualiteit

Deze keer gaat Ongehoord over transformative justice, accountability en hoe om te gaan met harm. Ik spreek Ella (te vinden op @elladoesworkshops en carson (te vinden op @_polytical). In de workshops die ze geven staan community care, zorg voor elkaar, consent en accountability centraal. Deze intimacy activisten geloven in gemeenschap als verzet en verkennen dat wat we nodig hebben om nader tot elkaar te komen. In hun workshop Intimacy of Harm verkennen ze hoe we elkaar kwetsen, hoe we ongewilde grenzen overschrijden en wat nodig is om verantwoordelijkheid te nemen en te helen. De perfecte gasten voor een goed gesprek. 
Heeft het gesprek iets in je geraakt en wil je er meer mee doen, op 11 en 12 mei geven carson en Ella twee workshops in Amsterdam, waaronder de Intimacy of Harm workshop.

Zoals altijd vind ik het heel leuk om van je te horen. Dat kan je doen via marije@marijemaaktpodcasts.nl
Check ook vooral de andere afleveringen van Ongehoord.

Shownotes

Mariame Kaba is één van de pioniers op het gebied van transformative justice en gevangenishervorming. Haar boek ‘Fumbling towards repair’ is een grote aanrader.

Zelf heb ik een online Transformative Justice cursus gedaan bij het Spring Up collectief. Ze organiseren van alles, dus als je je nog meer wil verdiepen ben je bij hen aan het goede adres. Naast de vele workshops en cursussen die je kan volgen hebben ze ook veel gratis video’s en werkboeken op website staan

De mensen van Spring up en Mariame Kaba hebben samen een zeer boeiend gesprek opgenomen wat mij zoveel verdieping heeft gegeven: Transforming Harm, ze gaan daar ook dieper in op de verschillen tussen harm en hurt, disagreement, conflict en abuse. Absolute aanrader. 

Transformative justice, kort en bondig. Kijk vooral de hele serie, korte video’s boordevol informatie, voorbeelden en tips. 
De boekentip van Ella en carson: What white people can do next, geschreven door Emma Dabiri.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte