Ondersteuning op het gebied van consent en seksualiteit


Er zijn af en toe momenten of zelfs periodes in je leven dat je seksueel vastloopt. Dat het opeens niet meer zo soepel gaat als dat het ging. Soms weet je precies wat er mis is, maar ontbreekt het nog aan tools om er iets aan te doen. In andere situaties is het je compleet onduidelijk wat er speelt, maar wel dát er iets speelt op het vlak van intimiteit. Of je blijft ronddraaien in patronen waar je niet uit kunt komen. Op dat soort moment is het prettig om met iemand te praten die je kan helpen inzicht te krijgen, die je kan begeleiden in je ontwikkeling. Eenmalig of over een langere periode.

Inclusief

In de afgelopen jaren heb ik me breed georiënteerd op seksualiteit, intimiteit en identiteit. Ik realiseer me hoe belangrijk het is om een veilige plek te hebben om te verkennen wat je wilt, met hulp van iemand die je verlangens, identiteit en/of werk niet veroordeelt en die de ruimte geeft om dingen uit te zoeken op jouw manier en op jouw tempo.

Als iemand die zichzelf identificeert als queer en non-binair vind ik het essentieel om veilige ruimtes te scheppen. Zodat je kan praten over je BDSM gevoelens, je je als sekswerker niet hoeft te verdedigen over je werk, je niet bevraagd wordt over je gender-identiteit of en je niet hoeft uit te leggen waarom je meerdere partners hebt. We hebben meer plekken nodig waar je je identiteit niet hoeft toe te lichten of uit te leggen.

Dat wat er nu speelt

Ik werk met aandacht voor dat wat er nu speelt, zonder direct een oplossing te moeten hebben. Niet omdat ik niet geloof in oplossingen. Maar oplossingen gaan vaak over hoe we denken dat we zouden moeten zijn: ‘als ik dit deel van mezelf gefikst heb komt alles goed’. 
Wat ik doe is eerst eens kijken naar hoe je nu bent, daarbij stilstaan en dan onderzoeken wat er zich aandient. Ik vind het belangrijk om tijd en rust te nemen om een veilige ruimte te maken waarin je jezelf kan laten zien op een manier die bij jou past.

Een belangrijk deel van mijn werk richt zich op consent. Consent gaat over seks, intimiteit en het communiceren over onze wensen en grenzen. Maar consent gaat ook over bewustwording over bijvoorbeeld machtsverhoudingen en privilege, wie heeft de mogelijkheid om te consent te geven en wie wordt hiervan buitengesloten. Consent is niet alleen belangrijk in onze slaapkamers, maar in ons gehele bestaan.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:
  • consent: het ontdekken en kunnen communiceren van je wensen en grenzen
  • consent: inzicht krijgen in je grensoverschrijdend gedrag en hoe je daar verandering in kan brengen
  • aanraking: op basis van wheel of consent maken we in alle rust ruimte voor de aanrakingen die jij graag wil ontvangen
  • schaamte en taboe: misschien heb je verlangens waarvan je denkt dat ze er niet mogen zijn, die je met niemand kan bespreken
  • het hervinden van jouw invulling van seksualiteit en intimiteit na ingrijpende ervaringen of bijvoorbeeld chemsex

Wil je eerst eens verkennend met me praten, dan kunnen we een gratis kennismakingskwartiertje inplannen via zoom/jitsi/skype. Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen, neem gerust contact met me op.

Ervaring

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte