Recensie – Lelo Sona


Een paar weken terug kreeg ik een mail met de vraag of ik de nieuwste sex toy van Lelo uit wilde proberen, gratis en voor niets. Misschien ken je Lelo wel, het merk bestaat al geruime tijd en maakt toys die vaak innovatief zijn en er mooi uitzien. Een van mijn favoriete en trouwste toys is er eentje van Lelo, officieel Gigi genaamd, maar ik noem hem Victor.
Naast mooi en effectief zijn ze ook prijzig en ik zei dan ook gretig ja op dit aanbod van een gratis speeltje. Niet veel later kreeg ik de Lelo Sona thuisgestuurd. Een toy die me behoorlijk deed denken aan de ‘Womanizer’. Je kent de Womanizer misschien wel, de revolutionaire toy met een verschrikkelijke naam. Ik schreef er zo’n anderhalf jaar geleden nog een recensie over.

Waar de Womanizer met luchtdruk mensen met een clitoris binnen de kortste keren naar eindeloze hoogtepunten brengt, doet de Lelo Sona dat met geluidsgolven. Deze veroorzaken trillingen die je clitoris stimuleren en je intens laten klaarkomen, aldus Lelo. Ik zal je de verdere technische details besparen. Wat betreft de geluidsgolven, ik weet niet of het de bedoeling is dat je die ook hoort, maar: wat maakt dit ding een herrie. Het apparaat produceert veel lawaai en het produceert onappetijtelijk lawaai, de ratelende zuiggeluiden vallen niet in mijn categorie van opwindend.

Omdat ik gehoord had dat de Sona nogal krachtig was besloot ik eerst andere delen van mijn lichaam als testzone te gebruiken. De zachte huid van mijn buik, lippen, tepels. Met name mijn tepels vonden het maar niets en ik begon lichtelijk te vrezen voor mijn clitoris. Maar, alles voor het goede doel en heel voorzichtig op de allerlaagste stand en in een van de rustigste vibratiepatronen ging ik aan de slag. De eerste paar keer is het vooral schrikken. Het effect is zo sterk, je lichaam weet niet wat het overkomt. Alhoewel het apparaat voor over je clit bedoeld is, vond ik dat echt veel te heftig, zelfs in lage stand. Het is zoeken naar de juiste plek. Als je die gevonden hebt is het gevoel een overweldigend soort van lekker waarbij je je elke keer blijft afvragen of het echt nog wel lekker is. De vibratiepatronen, die ik normaal bij andere toys nooit gebruik, komen hier goed van pas. Doordat het effect niet constant is maar in golven komt heb ik iets meer tijd om er aan te wennen (lees 30 – 60 seconden langer) Het gevoel gaat dieper dan met een reguliere vibrator. Ondanks de gewenningstijd werd ik overvallen door het daadwerkelijke orgasme, het kwam zo snel en met nauwelijks ‘waarschuwingssignalen’ die ik normaal gesproken wel krijg. Het was lekker, daar niet van, maar zo abrupt dat ik het pas echt kon waarderen toen het alweer bijna over was. De keer daarop hetzelfde verhaal, weer kwam het hoogtepunt zo plotseling dat ik het niet bij kon houden en dan mis je in het geval van de Sona eigenlijk het lekkerste gevoel.

Omdat de Sona in mijn geval alleen goed voelt als ik het op een heel specifieke manier gebruik, is er weinig mogelijkheid voor experiment of interactie met anderen. Een millimeter verplaatsen en je krijgt een hartverzakking van de intensiteit. De Sona kan effectief zijn, maar op een lompe manier. Er zijn toys die iets soortgelijks doen, maar dan zonder alle schrikeffecten.

 

Ter afronding, de Sona is erg moeilijk schoon te maken en dat vind ik een groot nadeel.. Je moet een borsteltje hebben wat in het tuutje past, want ander kom je er niet bij. Zonde.
Al met al vond ik de Sona een tegenvaller. Ja, je kan er mee klaarkomen en dat orgasme kan diep en doordringend zijn. Maar alles eromheen is zo niet opwindend dat ik niet geneigd ben dit speeltje vaak te gebruiken. Ben je toch nieuwsgierig? De Sona is verkrijgbaar via Hotstuff.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte