Ongehoord – Aflevering 19 – Dicht op de Huid: Dirk


Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.

Voor deze zevende Dicht op de Huid sprak ik met Dirk. Het waren een aantal jaar geleden zijn tweets die me opvielen. Een combinatie van uitgesproken meningen en een ongekende openheid en oprechte kwetsbaarheid die ik niet vaak tegen kom. Toen ik hem hier op instagram weer tegenkwam (door omstandigheden zit hij niet meer op twitter) wist ik al snel dat ik hem wilde spreken voor Dicht op de Huid. Dirk identificeert zich als genderqueer en non-binair, hij heeft geen voorkeur voor bepaalde voornaamwoorden. In het verleden maakte hij een tijdje arty porn onder de noemer House of XY. Momenteel werkt hij bij een bekende gay datingsite.

Seksuele herontdekking

Momenteel is Dirk bezig met zijn seksuele herontdekkingsreis. Na een harde stop naar aanleiding van een ingrijpende situatie is hij nu stap voor stap aan het verkennen hoe hij opnieuw seks wil hebben. We praten er uitgebreid over. Ook over de liefde en steun van zijn man, de grote mate van fatshaming op datingsites en in darkrooms, zijn kritiek op Acting Straight de documentaire over mannelijkheid in de gayscene, van Tofik Dibi en Willem Timmer (in mijn intro noem ik alleen Tofik Dibi, excuus!). Hij vertelt over zelf-acceptatie en body positivity, met een shoutout naar de amazing Lizzo!. Ons gesprek is precies de combinatie die me zo opviel toen ik hem online leerde kennen, ongekend kwetsbaar, zorgzaam en niet bang om zijn mening te verkondigen.

Wil je meer Dirk na dit gesprek? Je kan hem vinden op insta!

Jouw reactie

We zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Wil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon.

Become a Patron!

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte