Ongehoord – Aflevering 12 – Dicht op de Huid: Laura


Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.

Deze keer komt Laura aan het woord. Na het beluisteren van de aflevering over chemsex mailde ze me om haar eigen ervaringen met drugs en seksualiteit te delen. Verhalen die weer heel anders waren dan die in de chemsex aflevering te horen waren. In deze aflevering vertelt ze over wat ze is tegenkomen toen ze MDMA gebruikte. Verder hebben we het ook over kwetsbaarheid, de behoefte aan controle en het verlangen naar overgave. We praten over het beeld wat we van onszelf hebben, over hoe we denken dat we zouden moeten zijn en hoe bevrijdend het is om dat los te laten.

In het gesprek hebben we kort over de onderzoeken die momenteel worden gedaan naar de mogelijkheden van MDMA in de behandeling van PTSD. Dit gebeurt met name in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland zijn er onderzoeken aan de gang. Wil je hier helemaal in duiken, dan is MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) een goed startpunt.

Je kan er onder andere de ervaringen van Annie Sprinkle lezen, de oermoeder van het sekspositief feminisme. In dit artikel beschrijft ze welke impact psychedelica hebben gehad op de beleving van seksualiteit.

Tijdens het gesprek praten we ook over de Wheel of Consent en de Three Minute Game van Betty Martin. Dit zijn super waardevolle tools en kennis om meer ruimte te maken voor je eigen verlangen. Wil je hier meer mee doen? Ik geef in mei en juni twee workshops waarin je op laagdrempelige wijze kennis kan maken met de Wheel of Consent. Op 4 mei kan je naar de Engelse editie: Touching Tenderly. Op 23 juni is er weer een Nederlandse uitvoering: Aangenamer Aanraken.

Ben je benieuwd naar wat Laura nog meer doet, je kan haar vinden via haar website: Dat Kan Makkelijk.

Jouw seksuele levensverhaal in de podcast?

Heeft het verhaal van Laura je geïnspireerd en wil je ook jouw seksuele levensverhaal met ons delen? Dat kan! Stuur ons een mail op marije@marijejanssen.nl met een korte introductie van jezelf en dat wat je zou willen delen.


Support ons via Patreon

Geniet van je de podcast? Heeft het je kennis, inzichten of simpelweg een goede ervaring gebracht? Overweeg dan of je ons financieel wil steunen in het werk dat we doen. Elke maand werken we keihard om gesprekken op te nemen die seksualiteit vanuit een ander perspectief laten zien. We gaan op zoek naar relevante gasten uit binnen- en buitenland en doen uitgebreide research in aanloop naar de interviews.

We geloven dat ons werk van waarde is, inhoudelijk, maatschappelijk en persoonlijk. Geloof je dat ook en heb je de mogelijkheid om een financiële bijdrage te leveren, ga dan naar onze Patreon pagina. Met een bijdrage van jouw keuze help je ons om de kwaliteit van ons werk te verbeteren. Als je kiest voor de vaste bijdrage van 5 euro krijg je elke maand exclusief bonusmateriaal.

Become a Patron!

Je helpt ons ook enorm door een recensie achter te laten op iTunes. Hoe meer recensies en beoordelingen we krijgen, hoe beter we te vinden zijn voor anderen.

 

We houden van contact

We zijn altijd benieuwd naar jouw gedachten over Ongehoord. Heb je iets gehoord waar je je in kon vinden? Zei een van onze gasten iets wat je raakte? Of misschien wel iets waar je het helemaal niet mee eens was? Stuur ons een mail! Ook als je suggesties hebt voor onderwerpen of interessante mensen die wellicht passen bij de podcast. Mail naar marije@marijejanssen.nl of laat van je horen via instagram @ongehoord_podcast!

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte