Intimate conversations bij het With Pleasure Festival


een abstracte afbeelding met iets wat lijkt op een vulva of een bloem. Verder een parelketting en een penisachtige vorm. De kleuren zijn paars, zwart en lila.

Zin in een weekendje Gent? Op 12/13/14 december is het With Pleasure Festival in de Vooruit in Gent, over seksualiteit, genot en plezier. Met o.a. een reeks Intimate Conversations.

Ik heb voor het festival een podcast-programma samengesteld met mijn favoriete podcasts over seksualiteit. Met natuurlijk een aflevering van de Ongehoord Podcast, maar ook de Meg-John & Justin podcast, de Vuile Lakens podcast en een aflevering van The Shadows, van de maker van The Heart podcast.

Daarnaast heb ik elke avond een ‘intimate conversation’ met de bezoekers. Dat doen we naar aanleiding van een podcastaflevering die we eerst gezamenlijk beluisteren. Zo zullen we bijvoorbeeld praten over consent of over wat nou eigenlijk goede seks is. De intimate conversations zijn een perfecte manier om verschillende ervaringen met elkaar te delen. Om te horen hoe anderen met dingen omgaan, waar hun plezier en kwetsbaarheid ligt.

Over de Intimate Conversations

Meer open, eerlijke en positieve aandacht voor seks in al haar verschijningsvormen: dat is wat activist en pionier Marije Janssen al meer dan 14 jaar beoogt, met o.a. diens Platform voor Seksualiteit en diens vaak beluisterde ‘Ongehoord’-podcasts. Voor Pleasure Trip selecteerde Marije een aantal podcasts over seksualiteit en intimiteit, ‘Intimate Conversations’. Na de luisterbeurt is er tijd en ruimte om te reflecteren, ervaringen te delen of gewoon te luisteren. Inclusiviteit, veiligheid en vertrouwelijkheid staan hierbij centraal. 

Over het With Pleasure festival

De Vooruit in Gent geeft in december gastcurator Eva Neklyaeva vrij spel. Samen met artiesten en publiek nodigt ze je uit om te spelen. En de complexiteit van seksuele expressie zoals we die op vandaag kennen te ontdekken. Een driedaagse vol performances, film, vrouwelijke porno, podcasts over seks, BDSM, technologische evoluties in de seksindustrie, rollenspellen en positieve seksuele opvoeding. Want stel je eens een maatschappij voor waarin seksueel plezier met wederzijdse toestemming een mensenrecht is.

Het programma en meer informatie over het festival is terug te vinden op de website van de Vooruit.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte