Programmamaker


Sinds het allereerste event dat ik organiseerde realiseer ik me hoe belangrijk het is om plekken te hebben waar mensen samen kunnen komen om seksualiteit te verkennen en te ontdekken. In de afgelopen jaren heb ik uiteenlopende programma’s en events ontwikkeld, van hands-on workshops tot filmavonden. Ik vind het waardevol om mensen van verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen op een laagdrempelige en betrokken manier, omdat ik geloof dat onze overeenkomsten groter zijn dan onze verschillen. De rode draad door alles wat ik organiseer wordt gevormd door de kernwaarden: open, nieuwsgierig en positief.

 

Vier jaar lang organiseerde ik maandelijks de Get a Room! filmavonden in Utrecht en Amsterdam, een plek waar de meest uiteenlopende thema’s aan bod kwamen aan de hand van documentaires en gesprekken met mensen die hun persoonlijke ervaringen deelden. In Eindhoven en Rotterdam was men zo enthousiast over dit concept dat ze het hebben overgenomen, in beide steden kun je regelmatig terecht voor de filmavonden.

 

In 2016 co-organiseerde ik het Hands On Festival, een festival over ‘conscious kink, sexuality and intimacy’. Gedurende dit festival konden deelnemers twee dagen lang allerhande workshops volgen, gegeven door nationale en internationale workshophosts.

 

Een ander voorbeeld is de Ongestoord en Ongelooflijk Genieten symposia voor seksuologen en andere zorgprofessionals. Elk symposium stond in het teken van onverwachte uitingen van seksualiteit. Ze vormden een laagdrempelige plek waar professionals in contact kwamen met ervaringsdeskundigen. In 2017 vond de meest recente editie plaats: Onbeperkt Genieten in het Huis in Utrecht.

 

Dit zijn voorbeelden van programma’s die ik (alleen of met anderen) heb opgezet. Tevens maak ik programma’s in opdracht, in het verleden heb ik dat o.a. gedaan voor BNN, Paradiso, Impakt Festival, Amsterdam Pride, Universiteit van Amsterdam e.v.a.

 

Wil je weten wat mijn meest actuele programma’s en events zijn, bekijk dan de kalender.

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte