Ongelooflijk Genieten symposium


Ongelooflijk Genieten is een symposium in het teken van onverwachte uitingen van seksualiteit. Van sommige groepen wordt gedacht en verwacht dat ze niet mogen, kunnen of willen genieten van seksualiteit, maar is dat ook zo?

Misverstanden en (voor)oordelen over deze groepen belemmeren het zicht op wat er werkelijk binnen deze groepen aan seks wordt beleefd. Taboes en vooroordelen worden geslecht aan de hand van een inhoudelijk programma met films, discussies en vraaggesprekken. Ongelooflijk Genieten is inhoudelijk en laagdrempelig, theoretisch en praktijkgericht.

Gedurende de dag worden drie actuele thema’s behandeld:
– sekswerk
– transgender en seksualiteit
– religie en seksualiteit

De thema’s ‘transgender’ en ‘sekswerk’ beginnen met een relevante documentaire. Na afloop van de film gaan één of meer gasten met specifieke kennis of ervaring dieper in op de materie, gevolgd door vragen en discussie met de zaal. Het thema ‘seks en religie’ wordt behandeld aan de hand van een debat. Het uitgangspunt voor het debat is het vooroordeel: elke religie belemmert de beleving en expressie van seksualiteit.

Voor iedere thema komen zowel deskundigen als mensen uit de praktijk aan bod. Zij lichten met hun specialistische kennis en ervaring de onderwerpen toe en gaan in gesprek met het publiek. Insteek van deze dag is om de thematiek niet alleen theoretisch en inhoudelijk te benaderen, maar tevens te voorzien van relevante persoonlijke ervaringen. Niet enkel ‘over’ mensen, maar vooral ook ‘met’ mensen praten.

Praktische informatie
Wanneer: 17 maart 2016
Waar: het HUIS, Utrecht
Hoe laat: 9.00 uur deur open / 17.00 uur einde
Hoe veel: 90 euro regulier / 50 euro studenten

Ongelooflijk Genieten wordt gemaakt door Peter Leusink, Yuri Ohlrichs en Marije Janssen. Zij organiseerden in 2014 het succesvolle symposium Ongestoord Genieten, eveneens in het HUIS in Utrecht.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte