Ongehoord – Aflevering 6 – Dicht op de Huid: Geeskemaria


Yes! De eerste aflevering van Dicht op de Huid is een feit. Na een aantal gesprekken gevoerd te hebben met allerlei experts bekroop me het gevoel dat ik eigenlijk wel met iedereen een goed gesprek over seks wilde hebben. We hebben er allemaal ervaring mee, of we het nou doen of niet. Ik wil weten wat het seksuele levensverhaal is van mensen: over de eerste seksuele gevoelens, de invloed van de wereld om je heeb, verlangens en schaamte, plezier en ongemak. Ik geloof dat iedereen een bijzonder verhaal te vertellen heeft, wie je ook bent en wat je ook doet (of juist niet).
Daarom Dicht op de Huid.

 

Na het bedenken van Dicht op de Huid wist al snel wie ik als eerste wilde spreken: mijn moeder. Jarenlang heb ik elk gesprek met mijn moeder wat maar een beetje over seks leek te gaan vermeden. Zij was ongeveer de enige met wie ik het er niet over wilde hebben. Ongemak, niet weten wat ik er mee aan moest, schaamte. Al die dingen. Mijn moeder had daar helemaal geen last van, zij was veel vrijer in het delen van haar ervaringen. Echter, ik hield het altijd af. Terwijl ik ook nieuwsgierig was, ik was benieuwd naar haar bestaan en hoe ze haar seksualiteit door haar leven heen had beleefd. Van tevoren had ik niet bedacht dat het gesprek zo’n impact zou hebben. Van iemand die tot die tijd alle gesprekken afhield zeg ik nu, ga met je ouders over diens leven praten! Ook als het wellicht eerst wat ongemakkelijk voelt. Ik hoop dat dit gesprek anderen zal inspireren om dat te gaan doen. Of dat het je in ieder geval een beetje anders naar je ouders doet kijken.

 
69 Liefde Seks Senior
Bij deze gesprekken zijn er geen uitgebreide shownotes. Wel deel ik graag de link met jullie naar de documentaire ’69 Liefde Seks Senior’ van Menna Laura Meijer. Een prachtige documentaire waarin 60+ers over hun seksuele leven praten. Meijer heeft de gave om de mensen die ze in beeld brengt liefdevol en nieuwsgierig te benaderen, zonder oordeel of vooropgesteld plan. Kijk deze docu!

Patreon
Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte