Ongehoord – Aflevering 24: over mannelijkheid, seksualiteit en spelen met verwachtingen, met Dennis


" "

Waar denk jij aan als je denkt aan mannelijkheid? Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.

Wie is Dennis

Voor deze aflevering praat ik met Dennis. Dennis is docent, bokser en werkt als workshopfacilitator bij stichting Sexmatters. Met Sexmatters komt hij regelmatig op middelbare scholen om workshops te geven over gender. Ook is hij onderdeel van het Safer Clubbing programma van de stichting. Vanuit Sexmatters treedt hij ook vaak publiek op, zoals bijvoorbeeld deze debatavond over de orgasmekloof in De Balie. Dennis en ik werken samen voor de Aangenamer Aanraken workshops en cursussen, waar we het ook hebben over genderpatronen op het gebied van consent. Ook is hij een van de genderclowns, die onderdeel waren van de GenderBendingQueerParty in Rotterdam.

Een lachende man met lang roodblond haar over de schouder. Hij draagt een zwart hemd en heeft een tattoeage van een groene eend op zijn linkerborst.
Foto: Sexmatters

Spelen met mannelijkheid

In dit gesprek onderzoeken we wat mannelijkheid voor Dennis betekent. Welke invulling geeft hij hieraan? Wat houdt het in als je je mannelijk voelt? Hoe is het om traditionele ideeen daarover los te laten en concepten als mannelijkheid en vrouwelijkheid te zien als iets waar je mee kan spelen? Dennis vertelt over de interacties die hij heeft met de middelbare scholieren tijdens de workshops van Sexmatters. We hebben het ook over hoe moeilijk het is om ingesleten gender scripts te veranderen, ondanks kennis en bewustzijn. Last but not least vertelt Dennis over hoe mannelijkheid terugkomt in zijn seksuele interacties.

Support

Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.

Become a Patron!

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte