Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aangenamer Aanraken Intro Workshop

juni 23, 2018 @ 11:00 am - 3:00 pm

Raak je wel eens in de knoop als je bedpartner je vraagt waar jij zin in hebt? Vindt je het moeilijk om aan te geven wat je echt lekker lijkt? Is het makkelijker om mee te gaan met de verlangens van de ander dan die van jezelf? In deze intro workshop leer je wat je nodig hebt om aangenamer aangeraakt te worden en krijg je meer duidelijkheid over wat JIJ graag wil als het gaat over seks en intimiteit.

 

Wheel of Consent laat zien dat de basis van enthousiast consent ligt bij het durven en kunnen vragen wat jij zelf prettig en lekker vindt. Om dit goed te kunnen doen is het essentieel dat je bij jezelf kan aanvoelen waar je behoeftes liggen en op welke manier je die bevredigd wil hebben. Dat aanvoelen is lang niet altijd makkelijk. Veel mensen vinden het prettiger om te geven dan te ontvangen. Misschien heb je het idee dat het egoïstisch is om voor jezelf te kiezen. Of je gaat mee in de wensen van de ander, omdat dat ook ‘wel ok’ voelt. In deze intro workshop ga je terug naar de basis. Je leert letterlijk op een fysiek niveau anders voelen, waardoor je duidelijker krijgt wat het is dat jij graag wil.

 

Aan de hand van verschillende praktische oefeningen leer je hoe je op een andere manier kan aanraken en aangeraakt kan worden. Je leert duidelijk te krijgen voor wie het is wat je aan het doen bent, is het voor jezelf? Of voor de ander? Op deze manier leg je een nieuw fundament voor alle interacties die je hebt. Deze workshop helpt je om van dat ‘wel ok’ gevoel een fantastisch gevoel te maken, geheel gebaseerd op wat jij wil.

 

Je gaat actief aan de slag (alleen en in duo’s), we houden onze kleren aan. Je hoeft niet met een partner te komen om mee te kunnen doen. We hebben het over seks en intimiteit, maar het is géén seksles: je leert hier geen sexy technieken of spannende trucs. Deze intro workshop is een plek waar iedereen meer dan welkom is, hoe je je ook identificeert.

 

Over Marije Janssen
Marije Janssen organiseert sinds 2007 de meest uiteenlopende activiteiten over seksualiteit, van hands-on workshops tot symposia voor seksuologen. Via diens platform voor seksualiteit streeft ze naar meer openheid over seks in al haar verschijningsvormen. Want: ‘wat ons verbindt is dat seks ons allen in de kern raakt, het vormt de essentie van wie we zijn: vrouw, man, homo, transgender, biseksueel, jong of oud. Onze seksualiteit is intiem én publiek tegelijkertijd. Dat vraagt om een persoonlijke benadering.’ Marije heeft o.a. workshops gevolgd bij Betty Martin (Wheel of Consent), H Howitt (Fucking without a Gender), Dossie Easton (The Ethical Slut) en vele anderen.

 

Anderen over Marije
– “Marije has a super calming aura. I felt like you’ve had everything under control, also I really liked the fact how you supported people who shared their insecurities in the group.” – anoniem
– “Je bood een hele veilige bedding waarin alles beleeft mocht worden wat er was. Je laat je eigen kwetsbaarheid zien en dat is gaaf. Je rust, helderheid, nuchtere kijk. Facilitator zijn en zonder in het middelpunt te staan en er een persoonlijke stempel op drukken is echt prettig.” – Arwen
– “Marije Janssen is way out there with the sexual avantgarde but still their workshop was very down to earth and accessible. Great input with a very playful atmosphere. Marije managed to create a loving atmosphere that invited experimentation without any esotheric … vibes. I think the wheel of consent is incredibly useful.” – Mithu Sanyal

 

Praktische informatie
Wanneer: zaterdag 23 juni, 2018
Waar: Onder Velours, Utrecht
Hoe laat: 11.00u – 15.00u (deur open om 10.30u)
Hoe veel: budget: 20 euro , regulier: 35 euro, supportive: 42,50 euro
Koop hier je tickets.

Budgettickets zijn voor mensen met een kleiner budget, hiervan zijn er een beperkt aantal beschikbaar. We vertrouwen er op dat mensen hier in redelijkheid gebruik van maken.

Supportive tickets zijn voor mensen die iets meer te besteden hebben. Hiermee maak je het mogelijk dat we budgettickets mogelijk kunnen maken.

Blijft geld ondanks de budgettickets een probleem, neem dan contact op voor de mogelijkheden: marije (a) marijejanssen.nl.


Wheel of Consent is een model van dr. Betty Martin. Meer informatie over Betty Martin en haar werk is te vinden op haar website.

Gegevens

Datum:
juni 23, 2018
Tijd:
11:00 am - 3:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , ,

Locatie

Onder Velours
Oudegracht 268 aandewerf
Utrecht, Netherlands

Comments are closed here.

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte