BONUS – Ongehoord aflevering 15 – live tijdens het Oorzaken Festival – over kink & fetish met Axe Leito en Marijke Vonk!


Woohoo! Daar is ie dan! De live show van Ongehoord. In deze speciale bonus aflevering kan je luisteren naar Axe Leito (mr. Leather Netherlands 2019) en psycholoog Marijke Vonk die zich heeft gespecialiseerd in bijzondere seksuele voorkeuren en co-auteur van BDSM in het Echt. Ik praat met hen over kink, fetishes, de leather scene in Nederland en jezelf kunnen zijn.

De opname werd gemaakt tijdens het Oorzaken Festival 2019. Heel veel dank aan Oorzaken en aan het Podcastnetwerk, het netwerk voor en door onafhankelijke podcastmakers. Het was een feestje om met jullie te werken!

Shownotes

Wil je meer weten over de dingen die besproken zijn, hieronder staan onze shownotes:

Axe haalt Tom of Finland aan, de maker van iconische erotische hypermasculiene tekeningen die van grote invloed zijn geweest voor o.a. de wereldwijde leatherscene. Wil je meer weten over deze scene, check dan deze Leatherpedia.

Waar staan de letters van BDSM eigenlijk voor? Marijke benoemt de specifieke betekenis in de uitzending. Ging het je iets te snel, dan kan je het op haar website rustig teruglezen. Andere goede bronnen op het gebied van BDSM zijn The Ultimate Guide to Kink, samengesteld door Tristan Taormino, The New Topping Book door Janet Hardy en Dossie Easton, The New Bottoming Book door Janet Hardy en Dossie Easton.

De leather scene wordt in grotendeels bepaald door witte cis-mannen. Toch lijkt daar verandering in te komen. Met bijvoorbeeld Axe als mr Leather Netherlands 2019. Het lijkt dat op andere plekken mensen afwillen van het hypermasculiene en witte ideaalbeeldMeer queer, meer mensen van kleur.

Axe vertelt hoe hij graag de scene in Nederland diverser en meer toegankelijk wil maken. Een onderdeel hiervan was om vrouwen te betrekken bij de scene. Inmiddels is er ook een Ms Leather Netherlands verkozen.

De bars waar Axe het over heeft:
– de Spijkerbar
– The Web
– Eagle Amsterdam
– Club Church
Ben je breder geinteresseerd in kink dan leather fetish. In de Eagle en Club Church worden ook met (enige) regelmaat BDSM/kink/fetish/sexy avonden georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld The MeantimeLockerroom of Lesbique.

Fetlife is de digitale ontmoetingsplek voor mede-kinksters. Mensen delen foto’s, ervaringen en gaan met elkaar in gesprek in verschillende forums. Verder worden daar regelmatig allerlei events aangekondigd, van grote fetish feesten tot laagdrempelige munches.

Jouw reactie


We zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon.

Become a Patron!

Tags: , ,

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte