Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

When Consent Gets Kinky – Taster avond: conscious kink

september 6, 2019 @ 7:30 pm - 9:30 pm

Deze workshop is een taster avond voor onze weekend workshop When Consent gets Kinky (19 en 20 oktober) gefocust op the Conscious Kink.

Als je nog geen ervaring hebt met dit thema, is deze avond een goede manier om je voor te bereiden op de weekend workshop. Je bent ook van harte welkom als je er in oktober niet bij kan zijn.

In mei organiseren we een taster avond met The Wheel of Consent als focus.

OVER DE AVOND

Conscious Kink expert Rosie Enorah Heart en Consent pionier Marije Janssen bundelen hun krachten in deze workshop die draait om de vraag: hoe werkt consent in een kinky context? Hoe ga je om met consent als er ook machtsdynamieken zijn afgesproken? En hoe blijf je je ook in kinky situaties bewust van de nuances van geven, nemen, ontvangen en toestaan?

In deze workshop leer je wat je nodig hebt om aangenamer aangeraakt te worden en krijg je meer duidelijkheid over wat JIJ graag wil als het gaat over kink, seks en intimiteit.

We werken daarbij met the Wheel of Consent van Betty Martin. Dit model gaat ervan uit dat het kunnen voelen en aangeven van onze eigen wensen en grenzen de basis is van enthousiaste consent. Consent gaat in dit geval niet over toestemming, maar om dat wat je met elkaar afspreekt: wat gaan we doen en voor wie is het? Met name die laatste vraag is van belang in het hebben van interacties die voor iedereen fijn zijn.

We gaan verder dan de gedachte dat intimiteit alleen gaat over geven en ontvangen en stellen onszelf de vraag: hoe kunnen we integer nemen en toestaan? Dat is makkelijker gevraagd dan beantwoord, en daarom gaan we in deze workshop terug naar de basis. Je leert op een fysiek niveau anders voelen, waardoor je duidelijker krijgt wat het is dat jij graag wil.

Conscious kink stelt ons daarbij in staat om dit toe te passen op kinky situaties. Het is een gereedschapskist waarin het aangeven van grenzen en het communiceren over consent centraal staan. Het stelt ons in staat op een veilige manier allerlei kinky dingen te verkennen, en daarmee zelfbewuster en zelfverzekerder te zijn op seksueel gebied. Door verschillende dingen uit te proberen komen we er langzaam achter wat we wel en niet fijn vinden, en hoe we daar op een prettige manier over kunnen communiceren.

Aan de hand van verschillende praktische oefeningen leer je hoe je op een andere manier kan aanraken en aangeraakt kan worden. Centraal thema daarbij is de vraag: voor wie ben je dit aan het doen? Is het voor jezelf? Of voor de ander? Op deze manier leg je een nieuw fundament voor alle interacties die je hebt. Deze workshop helpt je om van dat ‘wel ok’ gevoel een fantastisch gevoel te maken, geheel gebaseerd op wat jij wil.

 

DE DOCENTEN

Marije

Marije Janssen heeft een passie voor intimiteit, communicatie en aangename aanrakingen. Via diens Platform voor Seksualiteit streeft Marije naar meer openheid over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Diens aanpak is betrokken, open en nuchter, met een focus op dat wat iedere individuele deelnemer nodig heeft.

Marije’s focus ligt op het creëren van een ruimte waarin mensen kunnen gaan voelen wat ze willen. Vaak zijn we zo gericht op een beeld hoe we denken dat we zouden moeten zijn dat we niet meer voelen waar we daadwerkelijk naar verlangen. Kernwoorden in het werk van Marije zijn: rust, aandacht en vertragen. Terug naar de basis.

Marije heeft o.a. workshops gevolgd bij Betty Martin (Like a Pro/Wheel of Consent), H Howitt (Fucking without a Gender), Dossie Easton (Radical Ecstasy) en vele anderen. Sinds juli 2017 is Marije gecertificeerd coach/practioner (Alba Academie).

 

Rosie

Rosie Enorah Heart heeft haar wortels in Utrecht en reist inmiddels de wereld over met haar workshops en privé sessies op het gebied van Conscious Kink en tantra.

Wat zijn onze diepste, meest authentieke verlangens? Degene waar we ons voor schamen, en die we geheim houden voor onze liefjes en vaak voor onszelf? Die verlangens zijn de focus van Rosie’s werk. Hoe kunnen we communiceren over onze sexy wensen en grenzen zonder dat het ongemakkelijk wordt? Wat valt er allemaal te ontdekken op het gebied van intimiteit, kink en bdsm? En hoe ga je veilig op ontdekkingsreis?

Rosie combineert technieken uit de bdsm met die uit tantra. Een magische mix die garant staat voor een spannende, emotionele, en diepe ervaring.
Ze heeft ruime ervaring met het werken met mensen met verschillende genderidentiteiten. Haar kijk op tantra en seksualiteit heeft een queer invalshoek.

Rosie heeft zowel de Urban Tantra Professional Training Program van Barbara Carrellas als de Temple Whore en Conscious Kink Practitioner Trainingen van de School of Erotic Mysteries in Londen gedaan.
In 2017 is ze uitgeroepen tot Sekswerker van het Jaar tijdens het jaarlijkse Sexual Freedom Awards gala in Londen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze workshop vindt plaats op een prachtige locatie in Utrecht. De deuren gaan open om 19.00 en we beginnen om stipt 19.30. We eindigen om 21.30.

Voor deze avond vragen we een bijdrage van 7,50. Kaartjes kan je hier kopen.

Deze workshop is expliciet bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met kink (en consent), ongeacht leeftijd, gender, relatievorm of achtergrond. Je hoeft geen partner mee te nemen om mee te kunnen doen. Deze avond is een goede manier om je voor te bereiden op het workshop weekend in oktober.

Gegevens

Datum:
september 6, 2019
Tijd:
7:30 pm - 9:30 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Onder Velours
Oudegracht 268 aandewerf
Utrecht, Netherlands

Comments are closed here.

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte