Recensie – Oh Joy Sex Toy website


Oh Joy, Sex Toy ken ik inmiddels al een aantal jaar en ik kom er iedere keer weer terug. De website is in 2013 begonnen als een reviewsite voor sextoys, inmiddels is het uitgegroeid tot een plek waar je allerhande informatie over seksualiteit en relaties kan vinden. Maar de kern wordt nog steeds gevormd door de recensies van striptekenaar en sex educator Erika Moen en haar partner Matthew Nolan, die de nieuwste sextoys uitproberen.

Waar anderen op het internet hun recensies in vlogvorm online zetten staat hier de comic centraal. Dat werkt, het gebruik van strips maakt de inhoud toegankelijk en wat minder ‘intimiderend’. Het toffe aan OJST is dat niet alleen de ervaringen van de makers verwerkt wordt, maar dat ze een divers team van testers hebben die feedback geven hoe toys werken voor verschillende lichamen, zodat je als lezer een recensie hebt die past bij jouw persoonlijke beleving. Het spat er bij Oh Joy Sex Toy vanaf dat seks vooral gewoon heel erg leuk is, een ontdekkingstocht waar je elke keer weer nieuwe dingen tegenkomt. Wat niet inhoudt dat het verheerlijkt wordt of dat de moeilijkere kanten van seks niet besproken worden.

Inmiddels schrijft Erika niet meer alleen over sextoys, de meest uiteenlopende onderwerpen hebben de revue al gepasseerd en ik leer er regelmatig nog nieuwe dingen, zoals bij een van de laatste strips: vestibulodynia, een terugkerende of voortdurende pijn in je vulva en/of vagina, check de website als je er meer over wil weten. Wat ik wil zeggen is dat Oh Joy Sex Toy is uitgegroeid van een pure reviewwebsite naar een plek waar je allerhande toegankelijke info kan vinden over seksualiteit.

Elke comic, zeker degene die over complexe onderwerpen gaan zoals consent, gender of zoals de bovengenoemde vestibulodynia, wordt voorzien van een aantal links waar je meer te weten komt. Moen maakt ook regelmatig duidelijk dat ze niet de definitieve expert is en ze moedigt lezers aan om zelf ook onderzoek te doen.

Oh Joy Sex Toy vind ik één van de beste websites over seksualiteit die ik ken. Laagdrempelig, toegankelijk, inclusief en bovenal met een goed gevoel voor humor en relativering! Elke dinsdag is er verse aanwas, zorg dat je de site dus tussen je favorieten hebt staan.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte