Ongehoord – Aflevering 30 – over vertragen, consent en negatieve gevoelens met Meg-John Barker


"logo ongehoord met een roze o, een grote tor, een gele vlinder en een halfnaakte vrouw"

Een gesprek met Meg-John Barker over het belang van vertragen (of zelfs stilstaan), loslaten en de zware gevoelens die we soms ervaren.

Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.


Over stilstaan en Meg-John Barker

Voor ik iets meer vertel over de geweldige gast in deze podcast een kort bericht van mij, Marije. Dit is voorlopig de laatste Ongehoord podcast. Het gaat momenteel niet zo goed (iets waar ik in het intro meer over vertel) en ik heb besloten om een paar maanden te stoppen met alle werkzaamheden van het Platform voor Seksualiteit. Zo ook de podcast, zij het met pijn in mijn hart. Maar als het goed is ben ik over een paar maanden weer terug met nieuwe afleveringen!

Ik had me geen betere gast kunnen wensen voor deze laatste aflevering. Want als er iemand voor mij van invloed geweest is als het gaat over seksualiteit, bewustzijn, vertragen en zorg voor jezelf, dan is het Meg-John Barker. Hen is educator, schrijver, podcastmaker en heel veel meer. Hen schreef een van mijn favoriete boeken over seks: Enjoy Sex en daarnaast ben ik een fan van hun nieuwsbrieven en zines over o.a. consent, bij je gevoel blijven als het zwaar is en plural selves.

Ik schreef Meg-John vooraf over mijn huidige staat van zijn en ik vroeg of hen open stond voor een losser gesprek dan dat ik normaal voer. Waarin alles minder voorbereid was en het ook wat meer over persoonlijke dingen kon. Gelukkig was dat het geval en ik ben superblij met resultaat. We hebben het over self-care, over rouw, over consent en over vertragen. Meg-John vertelt onder andere over wat hen geleerd heeft en nog steeds leert van het werk van Pema Chodron.

Support

Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte