Ongehoord – Aflevering 32 – Over autisme en seksualiteit – in gesprek met Roos Reijbroek


Dit is Ongehoord. De podcast over seksualiteit

Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Dit keer een gesprek over autisme en seksualiteit.

Na een officieel afscheid en ruim drie jaar stilte nu toch opeens een nieuwe aflevering van Ongehoord. Omdat alles altijd kan veranderen en ik al een aantal maanden de kriebels had om af en toe weer eens een gesprek op te nemen.
Deze keer ga ik in gesprek met Roos Reijbroek, je kent haar misschien van De Meerminners – de community voor nonmonogamisten of als relatiecoach in haar praktijk De Vrije Ruimte.
In dit gesprek gaat het over een heel ander thema: autisme en seksualiteit. In de afgelopen jaren hebben we beiden een diagnose gekregen en samen verkennen we o.a. de impact hiervan op onze seksuele beleving.

Voor het podcastsegment ‘Dicht op de Huid’ sprak ik een vier jaar geleden met Paul en over hoe autisme in zijn seksuele leven een rol speelt. Je kan het hier terugluisteren. Toen al deden we een oproep voor meer informatie en ervaringen als het over autisme en seksualiteit, vier jaar later is er nog niet heel veel bijgekomen helaas.

Ik heb eerder al een keer met Roos gesproken, toen spraken we over haar expertise en passie: non-monogamie. Die aflevering kan je hier terugvinden.

Links naar mensen en onderwerpen die we hebben genoemd in het gesprek:
– Artikel Vice: Dit is hoe je geweldige seks hebt als je op het autismespectrum zit.
– Karada House event: Love is Polytical.
Emily Nagoski.
– Podcast Emily en Amelia Nagoski: The Feminist Survival Project.

In tegenstelling tot vroeger zullen de afleveringen minder regelmatig uitkomen. Soms misschien een paar achter elkaar en dan weer even niets.
Zoals altijd vind ik het heel leuk om van je te horen. Dat kan je doen via marije@marijejanssen.nl

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte