BLOG – An orgasm a day keeps the doctor away


Orgasmes, misschien geniet je er dagelijks van, misschien is het iets wat je maar af en toe kan waarderen. Klaarkomen is superleuk! Uit ervaring kan ik zeggen dat het met de jaren alleen maar leuker wordt. De orgasmes die ik tien jaar geleden had zijn niets vergeleken met de ervaringen die ik nu heb. De beleving is intenser en de weg er naar toe gaat een stuk makkelijker. Lange tijd waren mijn orgasmes puur een solistisch gebeuren, zodra er een ander bij kwam kijken (letterlijk en figuurlijk) was het snel gedaan met de opwinding. Ik vond het jammer, maar het was voor mij nooit een issue. Als ik behoefte had aan een orgasme regelde ik dat na de seks als ik weer alleen was. Verder had ik genoeg lol in bed zonder dat ene specifieke onderdeel.

De reacties van mijn bedpartners liepen nogal uiteen. Er waren mensen bij die het niet eens opviel, wat soms positief en soms negatief was. De positieve variant was met mensen voor wie een orgasme niet de bevestiging was van goede seks, niet bij mij en niet bij zichzelf. Bij de negatieve variant was mijn plezier en genot ondergeschikt aan dat van de ander, of ik nou wel of niet klaarkwam deed er niet toe. Vaak was het na het orgasme van de ander wel gedaan. Duidelijk verschil. Er waren ook mensen die het ego-gewijs maar heel moeilijk vonden dat het ze niet lukte om me dat orgasme te ‘geven’. Eindeloze sessies die ik in eerste instantie waardeerde: iemand die zich ervan bewust was dat tijd en aandacht essentiële factoren zijn om tot een bevredigende ervaring te komen. Tot ik me begon te realiseren dat het in die gevallen niet om mij ging maar omdat ze per se net zo lang door wilde gaan tot het ‘gelukt’ was. Ik kreeg het gevoel dat ik iets moest presteren zodat ze wisten dat zij ok waren. Niet echt opwindend. Waarbij ik trouwens wil benadrukken dat ik op dat vlak niet onschuldig ben. Ook ik heb het af en toe persoonlijk genomen als ik de ander niet ‘zover’ kon krijgen. Dit met name met mijn mannelijke bedpartners, want ik was opgegroeid met het idee dat mannen altijd willen en direct kunnen. Dus als daar iets mis gaat, dan moet ik wel iets grondig fout doen. Zelfs al wist ik uit mijn eigen ervaring dat seks heel erg fijn kan zijn zonder dat ene specifieke element. Daarin heb ik bewust moeten leren dat het feit dat een ander niet tot een climax komt niks met mij te maken heeft.

Want de beste tijd heb je als je je verwachtingen laat gaan en plezier hebt met dat wat er op dat moment is. Dat is iets wat niet perse vanzelf gaat, wat mede komt door het beeld dat er van seks geschetst wordt. En uiteraard lukken dingen wel als je ze loslaat. Op het moment dat ik genoeg tijd had, met een partner die net als ik niet gefixeerd was op het orgasme ging het op een gegeven moment als vanzelf. Ik moet wel bekennen dat toen ik daarna over straat liep ik de ervaring had die mensen beschrijven na hun eerste keer seks, alsof het op mijn voorhoofd geschreven stond en iedereen het kon zien. Ook al was seks zonder hoogtepunt nooit een probleem (integendeel), nu het wel aan de orde is, is het een plezierige aanvulling. Alsof je een nieuwe techniek onder de knie hebt die je repertoire verrijkt. Ondanks deze ode aan het orgasme, geloof en weet ik dat seks zoveel meer is dan puur dat onderdeel. Puur fixeren op de climax vernauwt je blik en beperkt je plezier. Ga experimenteren, onderzoek wat er allemaal mogelijk is (check ook mijn recensie over OMGyes), maar doe dit uit plezier, niet uit frustratie. En realiseer je dat er een hele hoop mensen zijn die niet kunnen klaarkomen, je bent geen freak als het er bij jou niet in zit.

 

Bron afbeelding: Anatomy of a Female Orgasm – Bedelgeuse

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte