Recensie – OMGyes


De afgelopen paar jaar ben ik meerdere keren gewezen op het bestaan van OMGyes, de opzienbarende website waarin vrouwelijk genot bespreekbaar, zichtbaar en oefenbaar gemaakt wordt. Oefenbaar, misschien niet het mooiste woord, maar wel accuraat. Bij OMGyes is het mogelijk om uiteenlopende masturbatietechnieken daadwerkelijk te oefenen op de vulva’s op je scherm, inclusief directe feedback. Nu heb ik de eigenwijze neiging om dingen waar veel mensen enthousiast over zijn in eerste instantie te laten voor wat het is; Harry Potter las ik jaren later, qua Game of Thrones was ik allesbehalve een early adopter. Zo ook met OMGyes. Ik vond het echt behoorlijk tof klinken, heb de site ook wel eens bezocht en wat rondgeklikt, maar heb me er daarna nooit verder in verdiept. Voor mijn recensies hier ben ik altijd op zoek naar toffe dingen en had ik een perfecte reden om terug te keren. Gelukkig maar, ik snap nu veel beter waarom al die mensen (inclusief Emma Watson) zo enthousiast zijn.

OMGyes is een website die zonder gene of moeilijkdoenerij de gebruiker inzicht geeft in die ‘mysterieuze’ wereld van de vulva. Ik heb zo’n hekel aan de labels ‘mysterieus’ en ‘complex’ als het gaat over vrouwelijke seksualiteit. Het verhoogt de drempel. OMGyes slaagt er perfect om die drempel volledig te verwijderen. Dat doen ze door interviews met uiteenlopende mensen: jong, oud, lesbisch, queer en hetero, mensen van kleur. Ook de belevingen lopen uiteen, de ene persoon heeft het over seks met partner(s), terwijl de ander het juist heeft over soloseks. Naast de interviews zijn er veel filmpjes waarin de deelnemers uitleggen hoe zij graag aangeraakt worden en dat tegelijkertijd ook laten zien. Last but not least, de al eerder genoemde oefenfunctie waar je direct met je vingers op het scherm het geleerde in praktijk kan brengen bij de betreffende persoon, inclusief feedback. Yes, vulva’s in beeld, full on, zonder poespas (no pun intended) en moeilijkdoenerij. Awesome.

De technieken die voorbij komen bij OMGyes zijn gebaseerd op onderzoeken met zo’n 2000 mensen, daaruit zijn negen grove categorieën voortgekomen die basis vormen van de website. Van ‘edging’, een techniek om elke keer net voor het orgasme te stoppen om zo de spanning op te drijven (ook gratis te zien als je nieuwsgierig bent) tot ‘multiples’, over het stapelen van je orgasmes. Voor iemand die verknocht is aan diens vibrator en de hand en spandiensten van een vaardige geliefde was het verfrissend om mijn eigen manuele technieken te verfijnen. Het is een prima manier om uit je eigen ingesleten paden te treden en niet weer je favoriete speeltje erbij te pakken. Een vibrator is een geweldig ding, maar het maakt me ook nogal lui: ik weet exact hoe ik mijn doel moet bereiken en daardoor vergeet ik de reis nog wel eens. OMGyes gaat zeker over het doel, maar een even groot gedeelte gaat over die weg er naar toe en wat je daar allemaal kan beleven. Die weg is zo leuk dat dat eindpunt er lang niet altijd meer toe doet. Belangrijk detail, de website is er ook in het Nederlands.

 

Naar de website.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte