Marije spreekt bij ‘An Economy of Love’ bij Perdu


Op vrijdag 14 april lever ik een bijdrage aan de avond ‘An Economy of Love’ bij Perdu in Amsterdam. De avond staat in het teken van seksualiteit als een ‘commodity’: wat is de rol van seksualiteit in een wereld waar alles te krijgen is? Is het een bevrijding van onze seksuele beleving of worden we er door beperkt? Vanuit verschillende achtergronden wordt het onderwerp belicht en verder uitgediept.

Ik zal onder andere praten over een van mijn favoriete onderwerpen: seksuele integriteit. Tevens ga ik in op mijn ervaringen hoe de betekenis van sekspositiviteit en sekspositief feminisme door de jaren heen aan het afkalven is. Hoe het van een tegenbeweging zich heeft ontwikkelt tot een nieuwe norm die veel meer uitsluitend is geworden dan dat het de belofte inclusiviteit waarmaakt. Wat is er voorbij die sekspositieve utopia?

Verder komt aan het woord: Harriet Bergman, activist en filosoof. Zij zal ingaan op hoe queer seksualiteit en queer relaties de heteronormativiteit van onze kapitalistische maatschappij aan de kaak stellen en waarom dat goed is. Cassandra Troyan, schrijver, organisator en performance kunstenaar geeft door middel van een performance aan hoe kink en queer ‘practices’ door de mainstream overgenomen worden.

Let op: de voertaal is Engels.

 

Praktische info
Waar: Perdu, Kloveniersburgwal 86 in Amsterdam
Wanneer: vrijdag 14 april
Hoe laat: 20:00 uur (deur open: 19.30 uur)
Hoe veel: 9 euro/6 euro (korting)

Meer informatie over de avond kan je hier vinden.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte