workshop

Overpeinzingen en activiteiten in 2018


We zijn er bijna, 2017 is zo goed als voorbij en niets symboliseert dat voor mij beter dan de dag dat ik deze tekst schrijf: 21 december. De kortste dag van het jaar en het begin van de winter. Kerst en oudjaar doen me niet zoveel, maar deze dag wel. Het herinnert me eraan dat ik mezelf de tijd mag geven om het rustiger aan te doen in alle drukte en hectiek. Dat ik tijd met mezelf door mag brengen om stil te zijn, voor me uit te staren en gewoon niets te doen. Ik maak mijn wereld bewust wat kleiner. Ik overdenk het afgelopen jaar en probeer de dingen los te laten die ik niet mee wil nemen (makkelijker gezegd dan gedaan!) en ik probeer het een beetje leuk te hebben met mezelf en met de mensen om me heen. Het voelt voor mij altijd als een hele intieme periode.

Nu ik er zo over nadenk is het deze tijd van het jaar die qua sfeer het meest past bij mijn werk, of vooral mijn benadering ervan. In workshops, de cursussen en de coaching die ik doe gaat het ook over vertragen, terugkomen bij jezelf, de intimiteit van het naar binnen keren en van daaruit afstemmen op je eigen ritme en verlangens, in plaats van je conformeren aan dat wat de buitenwereld je opdringt. De compassie, de intimiteit, de verstilling. Grappig, ik heb er nooit eerder zo over nagedacht, maar het klopt als een bus.

Het is nog niet helemaal zo ver, maar ik wil voor nu alvast vooruit kijken naar 2018. Het eerste kwartaal heb ik verschillende dingen op het programma staan. Zoals ik al schreef, mijn werk is als de winter, dus geen beter jaargetijde om mee te doen dan dit :). Ik heb een hoop verschillende dingen op stapel staan en het lijkt me tof om je bij één of misschien wel alle activiteiten te zien.

 

Pussy Show ’n Tell Workshop – 7 januari in Utrecht
De beste manier om het nieuwe jaar in te gaan is door lief voor jezelf te zijn! Er is geen betere plek om dat te doen dan tijdens deze Pussy Show ’n Tell workshop. Veel mensen schamen zich voor hun vulva, terwijl het zo’n geweldig deel van het lichaam is. Toch zijn er zat mensen die zichzelf nooit op die manier bekeken hebben. Daar brengen we met deze workshop verandering in. Het is spannend, intiem, soms emotioneel, maar vooral ook heel erg leuk. Dus meld je nu aan om je verzekeren van een plek. De workshop is voor iedereen met een vulva.
Lees hier meer over de workshop.

 

Aangenamer Aanraken Cursus – vanaf 6 februari in Utrecht
Dit is een cursus voor mensen die aan de slag willen met verlangen, aanraking en het aangeven van je grenzen en wensen. Zes avonden lang ga je met een kleine, fijne groep aan het werk en leer ik je de fijne kneepjes om je intieme leven te verrijken. De cursus biedt je de mogelijkheid om kennis op te doen, te verdiepen en daadwerkelijk te integreren in je leven. Door de kleine groep is er veel persoonlijke aandacht voor dat wat er bij jou speelt. Of je nou alleen komt of met je partner(s), je bent meer dan welkom.
Lees hier meer over de cursus.

 

Shifting Sexualities Workshop – 17 maart in Utrecht
We maken allemaal veranderingen mee in ons bestaan, soms hebben deze veranderingen een direct effect op ons seksuele leven. Dingen die we lange tijd fijn vonden doen nu niets meer. Of misschien reageert je lichaam niet meer op de dingen die je eerst zo geweldig lekker vond. Dat kan ingrijpend en verwarrend zijn en misschien heb je het gevoel dat je er alleen voor staat. In deze workshop onderzoeken we onszelf en ons seksuele verlangen, er is ruimte om oude aspecten van onszelf die niet meer werken los te laten, onze aandacht te richten op dat wat er nu is en dat waar we in de toekomst naar verlangen.
Lees hier meer over de workshop.

 

Voor nu wens ik je alvast een heel mooi begin van een nieuw jaar. Een jaar waarin liefde de boventoon voert of juist de onderlaag is. Hoe dan ook, pas goed op jezelf en de mensen om je heen.

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte