Ongehoord – Aflevering 26 – over sekswerk, in gesprek met Foxxy Angel


" "


Sekswerk is en blijft een onderwerp van gesprek in de Nederlandse politiek en media. Of het nu gaat over de toekomst van de Wallen in Amsterdam of over het nieuwe wetsvoorstel regulering sekswerk; het onderwerp staat altijd in de spotlight. Maar wat verstaan we onder sekswerk en wie zijn de mensen over wie er zo vaak gesproken wordt? Eerder sprak ik met Yvette Luhrs en Rosie Heart over hun ervaringen. Er zijn zoveel verschillende belevingen van sekswerk, dus ik vond het hoog tijd om hier in de podcast aandacht aan te besteden. Ik ben dan ook heel blij dat Foxxy Angel met me in gesprek wilde.

Foxxy Angel


Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.

Foxxy Angel is sekswerker in hart en nieren. Al zo’n vijftien jaar werkt ze als professional in de seksindustrie. Dat niet alleen, sinds enkele jaren is ze onderdeel van PROUD, de Nederlandse belangenvereniging voor en door sekswerkers. Daarnaast is ze betrokken bij de Nederlandse tak van Ugly Mugs en werkt ze sinds kort als beheerder bij My Red Light, het eerste non-profit raambordeel in Amsterdam.


Wetsvoorstel Regulering Sekswerk


Uiteraard praten we over het wetsvoorstel regulering sekswerk, waar momenteel een hoop over te doen is. Foxxy legt kort uit wat het omvat. Wil je meer weten, lees dan vooral deze twitter-draad van Hella Dee, sowieso onmisbaar als sekswerkerrechten je aan het hart gaan. Wil je nog meer de diepte in, dan heeft Zondares alles nog een keer uiteengezet in een doorwrochte blog over de wet. Ook zij is een onmisbare factor in het Nederlandse debat omtrent sekswerk, ze deinst er niet voor terug om complexe materie om te zetten in duidelijke blogs en combineert ze dat met jarenlange ervaring als sekswerker. We praten ook over de demonstratie enkele maanden geleden, waar sekswerkers de straat op gingen.

Foxxy beschrijft waarom sekswerk haar vak is, wat ze er zo leuk vind en wat ze van sekswerk heeft geleerd. We hebben het over vooroordelen over sekswerkers en waarom het niet goed en gevaarlijk is om mensenhandel en sekswerk door elkaar te halen.
Ook staan we uitgebreid stil bij Foxxy’s liefde voor gangbangs, haar enthousiasme spat uit de speaker. We bespreken het taboe wat op deze seksuele fantasie ligt. En Foxxy geeft tips voor als je het zelf een keer wil proberen. Voor Vice gaf ze een aantal tips hoe je het best kan genieten van een gangbang in de zomer. Voor als je je volgend jaar verveelt als het weer eens veertig graden is 🙂

Support

Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.

Become a Patron!

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte