Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aangenamer Aanraken Cursus

oktober 1, 2018 @ 7:30 pm - 10:30 pm

Je ligt in bed met je lief en die vraagt je waar je zin in hebt. Het ene moment geniet je van alle aanrakingen, het volgende moment schiet je in je hoofd en ben je het contact met je lichaam kwijt. Je wil graag duidelijk aangeven wat je wilt, maar zodra het zo ver is lijkt het alsof je gedachten in overdrive gaan en voel je niet meer waar je lichaam naar verlangt.

Het aangeven van grenzen vind je ingewikkeld. Je hebt moeite met aanvoelen waar ze liggen en soms merk je pas na een intieme interactie dat je over je grenzen bent gegaan en raak je met jezelf in de knoop. Door je negatieve ervaringen neem je liever geen risico meer, maar je wil toch graag weer experimenteren en je bent op zoek naar een veilige omgeving met aandacht voor jou als persoon.

Je wilt je je seksleven een boost geven en van interacties die ‘wel ok’ zijn naar bevredigende ervaringen die exact zijn wat jij lekker vindt en waar je je echt goed bij voelt?

Je hebt de Aangenamer Aanraken workshop gedaan en je wil meer, meer, meer plezier in aanraking?

Herken je je in één of meerdere van de bovenstaande voorbeelden? Dan is de Aangenamer Aanraken Cursus iets voor jou! Het is een plek waar je op veilige wijze kunt oefenen en experimenteren. De cursus omvat zes lessen met elk een eigen thema en op maat gemaakte oefeningen. Na elke les krijg je duidelijke huiswerkopdrachten zodat je het geleerde direct thuis in de praktijk kunt brengen. Je werkt in een kleine groep van maximaal twaalf mensen, zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt. Iedere les is er ruimte om je vragen en eigen ervaringen in te brengen. Tussen de lessen door heb je contact met elkaar in een geheime facebookgroep.

 

WAT GAAN WE DOEN?
Les 1 gaat over kennismaken. Kennismaken met elkaar als groep en opnieuw kennismaken met jezelf en je verlangens. Deze les gaat helemaal over jou en wat er in jou omgaat. Je komt in contact met jouw directe route naar plezier en hoe je jezelf daarin de gift van tijd en aandacht kunt geven.

Les 2 staat in het teken van het communiceren van grenzen en wensen. Communicatie is van groot belang in onze seksuele interacties. In deze les krijg je beter inzicht in hoe je duidelijk en liefdevol kunt aangeven wat je wel en niet wilt. Hoe geef je je eigen wensen en grenzen aan en hoe hoor en begrijp je de wensen en grenzen van de ander?

Les 3 richt zich op de kwadranten ‘geven’ en ‘ontvangen’ van de Wheel of Consent van Betty Martin. We oefenen in bewust geven en ontvangen van aanraking. Wat hebben we nodig om ons daaraan over te geven en wat houdt ons tegen? Wat zijn de schaduwzijdes van geven en ontvangen en hoe kunnen we ons daar bewust van zijn?

Les 4 gaat over het ‘nemen’ en ‘toestaan’, de twee andere kwadranten van de Wheel of Consent. Dit is iets waar veel mensen sterke en vaak negatieve gevoelens bij hebben. We onderzoeken wat er nodig is om aanrakingen integer te kunnen nemen en vol overgave toe te staan. Ook hier verdiepen we ons in de schaduwzijdes en onderzoeken we bij onszelf in hoeverre we hier mee te maken hebben.

Les 5 Op speelse, lichtvoetige wijze gaan we met elkaar oefenen om te krijgen waar we op dit moment, in deze situatie, met deze persoon behoefte aan hebben. Dat doen we o.a. met de three minute game en de bossy massage.

Les 6 is een terugblik op de voorgaande lessen en een vooruitblik hoe je alle geleerde kennis kunt blijven toepassen in je dagelijks leven. We kijken naar de impact van de cursus en ondersteunen bij de integratie ervan in de buitenwereld.

 

LET OP!
De Aangenamer Aanraken cursus vraagt een investering van tijd en energie. Houd er rekening dat je gedurende de gehele cursus elke week zo’n twee uur bezig bent met oefenen en huiswerkopdrachten. Dit is naast de lessen die om de week plaatsvinden. Zorg dat je bij alle lessen aanwezig bent, de lessen bouwen voort op elkaar en als je een les mist is die niet meer in te halen.
Je gaat actief aan de slag (alleen en in duo’s), maar we houden onze kleren aan. Je kunt met een partner komen of alleen. We hebben het over seks en intimiteit, maar het zijn géén sekslessen: je leert hier geen sexy technieken of spannende trucs. Deze workshop is een plek waar iedereen meer dan welkom is, hoe je je ook identificeert.

 

WIE GEEFT HET?
Marije
Marije heeft een passie voor intimiteit, communicatie en aangename aanrakingen. Via diens Platform voor Seksualiteit streeft Marije naar meer openheid over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Diens aanpak is betrokken, open en nuchter, met een focus op dat wat iedere individuele deelnemer nodig heeft. Marije heeft o.a. workshops gevolgd bij Betty Martin (Like a Pro/Wheel of Consent), H Howitt (Fucking without a Gender), Dossie Easton (Radical Ecstacy) en vele anderen. Sinds juli 2017 is Marije gecertificeerd coach/practioner (Alba Academie).

Dennis
Dennis is docent op gebied van gender, seksualiteit en consent. Namens Stichting Sexmatters geeft hij workshops aan jongeren (13-30) en professionals die werken met jongeren. Als activist strijdt hij ook naast deze workshops op verschillende manieren tegen discriminatie, en is hij betrokken bij het organiseren van de Gender Bending Queer Party. Hij heeft de afgelopen anderhalf jaar met veel plezier geassisteerd bij de Aangenamer Aanraken workshops.

Anderen over Marije
“Het was heel fijn om te zien hoe je daar ook stond als mens en ook in ging op je eigen beleving, ipv de workshopgever te zijn die alles weet/alles al perfect kan. Dankjewel, het was heel bijzonder om mee te maken. Ik ben blij dat ik geweest ben.”
-Maaike-

“Marije is breed gericht op seksualiteit, intimiteit en identiteit: ontdekken wat je seksueel aanspreekt, beter kunnen praten over wat jij graag wil, je comfortabel voelen met je seksuele verlangens, het leren aangeven van wensen en grenzen en/of het vormgeven van je seksuele verlangens. Ik ken Marije nu een paar jaar waarin ik een aantal workshops heb gevolgd die die georganiseerd had of zelf gegeven. Alles wat die doet is eerlijk en integer en ik heb veel geleerd van en bij die.”
-Marielle-

“Je bood een hele veilige bedding waarin alles beleeft mocht worden wat er was. Je laat je eigen kwetsbaarheid zien en dat is gaaf. Je rust, helderheid, nuchtere kijk. Facilitator zijn en zonder in het middelpunt te staan en er een persoonlijke stempel op drukken is echt prettig.”  -Arwen-

 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Alle lessen beginnen om 19.30 en eindigen om 22.30.
Maandag 1 oktober
Maandag 15 oktober
Maandag 29 oktober
Maandag 12 november
Maandag 26 november
Maandag 10 december

De lessen worden gegeven in Onder Velours, een centraal gelegen werfkelder aan de Oudegracht. De locatie is goed bereikbaar vanaf Utrecht Centraal en parkeergarage Springhaver.
Het is niet mogelijk losse lessen bij te wonen.

 

TICKETS
Er zijn maar twaalf tickets beschikbaar, dus koop nu je ticket.
Hoe veel: budget: 120 euro, regulier: 175 euro, supportive: 225 euro
Koop je tickets hier.

Budgettickets zijn voor mensen met een kleiner budget, hiervan zijn er een beperkt aantal beschikbaar. We vertrouwen er op dat mensen hier in redelijkheid gebruik van maken.

Supportive tickets zijn voor mensen die iets meer te besteden hebben. Hiermee maak je het mogelijk dat we budgettickets mogelijk kunnen maken.

Blijft geld ondanks de budgettickets een issue, neem dan vooral contact op voor de mogelijkheden: marije (a) marijejanssen.nl.

Heb je vragen? Stel ze vooral, geen vraag is te gek. Je mag me altijd mailen op marije (a) marijejanssen.nl

Gegevens

Datum:
oktober 1, 2018
Tijd:
7:30 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , ,

Locatie

Onder Velours
Oudegracht 268 aandewerf
Utrecht, Netherlands

Comments are closed here.

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte