Ongehoord – Aflevering 7 – Sex toys galore: in gesprek met Chantall van Climaximaal


Deze keer praat ik voor Ongehoord! Met Chantall. Zij test al ruim zeventien jaar de meest uiteenlopende sex toys. Dat doet ze op haar eigen website Climaximaal. Ze schrijft persoonlijk, openhartig en met veel gevoel voor humor over haar ervaringen. Daarnaast heeft ze een grote kennis van zaken. Wat ik bijzonder vind aan haar werk is hoezeer ze zichzelf meeneemt in dat wat ze doet, je krijgt het idee dat je haar ook leert kennen als je haar reviews leest.

 

In het gesprek beginnen we over de reden waarom we elkaar voor een tweede keer zien om de aflevering op te nemen. Chantall vertelt over hoe ze in haar werk haar taalgebruik probeert te veranderen en zo inclusiever te zijn. We bespreken hoe media trans* identiteiten vaak nog sensationaliseren en waar zij haar informatie vandaan haalt om meer te leren over deze onderwerpen. Daarin noemt ze Broadly en Vice als belangrijke bronnen die haar veel nieuwe informatie hebben gegeven. Online zijn veel plekken waar je informatie kan vinden.
De activiste en auteur Julia Serano (o.a. bejubeld door onze eerdere gast Lu Lodi) heeft op haar website een uitgebreide verklarende termenlijst voor alles wat te maken heeft met trans*, gender, seksualiteit, feminisme en activisme. De lijst is in het Engels, maar desalniettemin nuttig! In Nederland is dit artikel van Oneworld erg relevant; ‘Zo spreek je transgender personen op de juiste manier aan.’ Ook het Trans Magazine heeft een lijst met termen die nuttig is als je meer wil weten omtrent gender-identiteit en taalgebruik.

Ik realiseer me als maker dat we niet allemaal dezelfde kennis hebben, daar hebben we het ook over in de uitzending. En zelfs als je behoorlijk wat kennis hebt, kan je nog de fout ingaan, wat mij af en toe ook nog gebeurt. Zo komt het nog steeds voor dat ik mijzelf misgender, omdat ik zo gewend ben om mezelf met ‘haar’ en ‘zij’ te omschrijven. Ik wil een plek maken waar dat kan gebeuren en waar we elkaar op een betrokken manier kunnen aanspreken. Met Ongehoord! Wil ik een inclusieve en toegankelijke podcast maken waarin uiteenlopende stemmen te horen zijn.

 

Uiteraard hebben we het uitgebreid over seksspeeltjes en met name over de producten die ze heeft meegenomen. Als eerste hebben we het over de Womanizer en de Womanizer Classic.
Daarna gaan we verder met het favoriete merk van Chantall: Fun Factory. We bespreken de Volta. Een ander speeltje is de Manta, ook van Fun Factory. En als je iets hebt, knedende vingertjes?! Waar gaat dit in hemelsnaam over?? Check dan de review van Chantall over de vibrator van Svakom.
Nog een favoriet van Fun Factory is de Stronic G.
Last but not least, de grote favoriet van Chantall. Volgens haar (en vele anderen) de ultieme dildo: de Njoy Pure Wand. Ook handig om inbrekers mee te verjagen.
In het kader van kennis van zaken. In december 2018 schreef Chantall een rant over de Viva en de manier waarop ze over seksspeeltjes schreven.

 

Ben je benieuwd naar de inspiratiebronnen van Chantall. Ducky Doolittle is een van de allereersten die online sextoys ging reviewen. Inmiddels doet ze dat niet of nauwelijks meer, maar schrijft ze o.a. gezondheid en haar strijd met kanker.
Sunny Megatron is ook bij mijn een favoriet, ze is grappig, helder en uitgesproken. Last but not least, Oh Joy Sex Toy, deze reviewsite in stripvorm is eigenlijk naast de site van Chantall mijn eerste informatiebron als ik meer wil weten over sextoys en wat er recentelijk is uitgekomen. Daarnaast doen ze ook aan educatie en nodigen ze regelmatig gast-reviewers uit. Inclusief, grappig en liefdevol gemaakt.

 

Patreon en iTunes
Dank aan alle mensen die ons hebben gesteund! Via de reviews van iTunes, door een bijdrage via Patreon of door de vele berichten die we hebben gehad. Het doet ons heel veel goed om te weten dat jullie de podcast waarderen. Blijf vooral contact met ons zoeken!
Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!

You may also like

MARIJE JANSSEN

Seksualiteit en intimiteit zijn voor velen van ons fundamentele onderdelen van ons leven. Ik ben gepassioneerd om mensen tools te bieden waarmee ze hun eigen seksualiteit en intimiteit vol overgave kunnen beleven.

In mijn werk ben ik LGBTQ+ en kink bewust.

Blijf op de hoogte